29 april 2010

Omöjligt att genomföra

Peppad av cyklister i andra städer som kommenterade mitt inlägg om enkelriktade gator, så skrev jag till Trafik- och stadsplaneringskontoret i Stockholm. De svarade först väldigt trevligt om att de tolkat mitt mejl som ett förslag att skapa en motriktad cykelfil på Malmskillnadsgatan. För cykling mot enkelriktat kan man inte tillåta generellt, det står i lagen. Mitt förslag skulle behandlas av en trafikingenjör. Det lät ju något...

Svaret kom snabbt:

"En motriktad cykelbana på Malmskillnadsgatan bedöms inte vara möjlig att utföra. Det skulle medföra att ett stort antal parkeringsplatserlängs sträckan måste tas bort. Med dagens krav att ytterligare utöka antalet parkeringsplatser
ser vi det som omöjligt att genomföra."

Ja, bilarna måste ju stå nånstans också.

Jag kanske skulle börja åka bil till jobbet?

5 kommentarer:

Fru Purjo sa...

Du får vända dig till kommunpolitikerna....det är ju val snart så de borde ju vara intresserade av att lyssna på sina väljare ;-)

Maria sa...

Åh, det är så typiskt! Men tummen upp för dig för att du tog dig tiden att skicka in förslaget. Frågan är om frågan inte måste upp på en högre nivå, eftersom det är en lag? Hur gör man då? (Årets stora valfråga: Ska man tillåta cyklar som kör mot enkelriktat?) ;)

My sa...

Om du vill muntras upp lite kan du se senaste avsnittet av KOBRA som heter "Kommer cykeln att konkurrera ut bilen?" :)

Maria sa...

Du ska kanske överväga att själv bli kommunalpolitiker (igen)? Fast det är nog lite sent nu eftersom nomineringsarbetet är klart. Mailbomba vetja!

Eva sa...

Jaa! Jag röstar direkt på dig Karin :o)