9 april 2010

Tack snälla sponsorerna!I dag fick jag en påse med grejer som pris för att jag vann omröstningen om Sveriges bästa gröna livsstilsblogg. Lite av varje var det.

Det tjusigaste priset var en weekend med hyrbil, fria mil och allt från Hertz. Dessutom fick jag tre månaders medlemskap i deras bilpool Sunfleet. Nu är vi för all del medlemmar i en annan bilpool med bilen direkt i vårt garage, men den här erbjuder billiga helgpriser, vilket inte vår bilpool har. Så det kan vara praktiskt i sommar, tänker jag mig.

Vän av ordning kanske tycker att bilar är provocerande som priser i en miljöbloggstävling, men jag håller inte med. Hyrbilar och bilpooler som används bara när man verkligen behöver det, är bra. Vardagsslentrianbilåkning i egen bil när man lika gärna kan åka kollektivt, gå eller cykla är dåligt.

Sedan fick jag några lågenergilamor och en sån där superbra tygpåse från abob Jag har redan en, som jag har i handväskan och använder så fort jag behöver en påse. Har du ännu inte hittat den perfekta tygpåsen: abob är grejen!

Sen var det Lantmännens sponsorbidrag... Jag vet att det är oartigt att skåda given häst i mun och jag vill inte vara otacksam, men... hur tänkte de nu? Har de läst några av de bloggar som tävlade?

Jag fick: en påse vetemjöl, müsli, pasta, matkorn, hamburgerbröd(!) som håller en månad i rumstemperatur, samt det allra bästa: Kakmix! De tycker att jag, istället för att blanda ihop ägg, socker, kakao, smör och mjöl, ska blanda deras e-nummerstinna pulver med vatten. Det jobbigaste med att göra en sockerkaka är som alla vet att smörja formen och sedan diska skålen. Det måste man ändå göra med deras industripocesstillverkade kemikaliekaka, så vad är poängen?

Ingen av maten var ekologisk. Nu är det för all del lite exotiskt för mig att ha konstgödlat vetemjöl i skafferiet, det har jag inte haft sedan förra seklet, tror jag. Och det blir nog bra pannkakor på det också, det går åt. Men kakmixen, vad ska jag göra med den...

-------------
Edit. 10/4: My mistake, hamburgerbröden håller inte en månad, det var jag som tolkade bäst före-datumet fel. 05 04 2010 betyder inte 4 maj, utan 5 april. Det är fem dagar sedan. Brödet var mögligt. Vilket jag uppskattar - riktigt bröd ska mögla. Fast det hade så klart varit bättre att få det medan det fortfarande gick att äta.

8 kommentarer:

Ivan L sa...

Lantmännen har ju dessutom flera ekologiska varor i sitt sortiment...
Ge kakmixen till fåglarna vetja :-)

Bondjantan sa...

Grattis, vad roligt med julafton i april. Man får alltid nåt man kan byta bort :-)

Karin sa...

Tack för tipset, Ivan. Men vad har fåglarna gjort för ont för att förtjäna emulgeringsmedel E 471, sojalecitin, aromämnen samt maltodextrin till middag?

Ivan L sa...

Hehe, rent krasst så lever de inte tillräckligt länge för att hinna bli sjuka av de där E-medlen, mer synd om rävar mm som käkar upp fåglarna då.
Men i den stora mängden skräpmat som fåglarna ändå hittar i stan så spelar nog en paket kakmix ingen roll :-)

Maria sa...

Börjar misstänka att Lantmännen vill dj-as lite med dig. Fint att ge gammalt bröd i pris!

Karin sa...

Fast till Lantmännens försvar, så tror jag att det var tävlingsarrangören som drog ut på det hela. Tydligen hade de strul att fixa kartonger till utskicken.

M sa...

hahaha knäpp present alltså.. kanske inte vad man hade väntat sig.. :)

malin sa...

Vann också matvaror från lantmännen och måste säga att jag också tycker det var lite tråkigt att varorna inte var ekologiska. De har väll ändå ekologiska varor i sitt sortiment?