4 april 2010

Vårliga inköp

Nu är det vår på riktigt och nu är det äntligen cykeldags! I fredags köpte jag min nya Lifebike, exakt samma elassisterade cykel som den som blev stulen i vintras, fast en årsmodell nyare. Batteriet ska visst vara lite bättre, annars ser den ut och känns precis som den förra. Jag köpte till och med en likadan cykelväska igen.

Och över den som ens tänker tanken att pilla på den, där den står i cykelgaraget, må det vila en evig förbannelse... "Jag vill ha det fetaste låset ni har" sa jag i cykelaffären. Och det fick jag. Vågar inte säga vad jag betalade.

Nästa utmaning: Trätrall till balkongen. Det är ett projekt som jag funderat på alla fyra vårar jag bott här, men det har inte blivit av. Nu har vi en sån där sunkig grön matta, impregnerad med många års gammal smuts och fukt. Enligt principen "aldrig ett oreflekterat inköpsbeslut" så hamnar jag som vanligt framför datorn och lär mig att det fins svanenmärkt trall. Det vore ju fint, men det verkar inte finnas den där enkla varianten som man köper i kvadrater och pusslar ihop. Att snickra själv är inte ett alternativ här.

Så det som finns att välja på (om man inte vill ha tryckimpregnerat och giftigt trä) är värmebehandlat virke. Det ska finnas i vanlig svensk furu, och det borde man kunna köpa med gott samvete. Jag ska gå en vända och kolla hem- och trädgårdsbutikerna på Söder. Slipper helst ge mig ut till stormarknadsladorna.

Glad påsk!

2 kommentarer:

Bondjantan sa...

Grattis till din nya cykel!Hoppas att du har en härlig påskledighet!

kram

Ivan L sa...

Kolla in obehandlat lärkträ för balkongen. Det har naturligt skydd mot röta.