6 maj 2010

Är det kört?

Så har även jag sett Underkastelsen.

Det kanske krävs ett tag att smälta den, för jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till med budskapet.

Vanligtvis brukar filmer om vad vi människor ställt till med inspirera mig och kicka igång en vilja att förändra världen. Nu lämnade jag biosalongen med den där förödande känslan av att det är kört. Eller så är det inte kört, eftersom vi människor kommer att ta kål på oss själva, så den här planeten äntligen får en chans att återhämta sig.

Det kanske är så folk tänker – att världen ändå inte går att rädda, så det är ingen idé att försöka. Bäst att ordna det så bra för sig själv som det går under sin egen levnad. Vad är det värt att spara på om det ändå är kört om några generationer?

Ber om ursäkt för cynismen. Inte så konstruktivt. Återkommer.

Andra bloggar om Underkastelsen: Ekotänk, Ett liv utan plast, U&W

1 kommentar:

Marie sa...

Eftersom vi ej vet hur framtiden blir får vi nog utgå från hur vi vill att den ska bli och agera därefter och ge pepp till fler som agerar därefter, och då har vi både större möjligheter att komma dit vi önskar och att känna att vi gör det vi tror på är bra på vägen :-D. Var god gärning kan ge ringar på vattnet och även ketchupeffekter efter hand.

Kram! Marie
Ps. KOlla
http://www.eycb.coe.int/compass/en/chapter_5/print_5_12.html
för att se Fn-statistik om att 1/3 av de globala resurser som läggs på militär idag räcker till att ge alla människor i hela världen grundläggande rättigheter som mat, vatten, häsovård, skolgång, ren energi SAMT stoppa ökenspridning, skogsskövling, växthusgasutsläpp, o.s.v.

Tänk! Och då så många krig handlar om olja, vatten och naturresurser eller att vi slåss för levebrödet eller för att vi ej lärt ickevåld kommer dessa åtgärder förebygga de flesta krig dessutom!!! Tänk och sprid länken och faktumet!!! Tack!

/Marie