29 maj 2010

Arbetstopp

Det här var nog den mest intensiva våren jag nånsin haft på jobbet. Det känns så i alla fall (hmm... en alternativ tolkning är att jag håller på att bli gammal och skröpplig). Det är fortfarande inte riktigt över, men jag ser ljuset i tunneln. Åtminstone måste jag tro att det finns där. Ska bara bli klar med det där, sen så...

Tyvärr innebär det att mitt fokus som miljösamordnare ständigt blir uppskjutet till morgondagen, och sedan till övermorgondagen. Vi har ju vår miljöhandlingsplan att jobba efter, och mycket av det är redan på gång, men jag ska erkänna att det var ett tag sedan jag tittade på planen för att se vad som är dags att ta tag i. Jag skulle behöva göra en avstämning om hur långt vi kommit - har skitdålig koll just nu känns det som.

Min gissning är att det här är ett ganska vanligt scenario för oss glada entusiaster som tar på oss att driva miljöarbetet på jobbet samtidigt som man har sin vanliga tjänst. Man tror inte att det ska ta så mycket tid, och det kanske det inte gör heller. Men när arbetstopparna kommer i det ordinarie jobbet, så vet man vad som får stryka på foten. Och den här våren har hela min avdelning hoppat från topp till topp, känns det som.

Men snart. Ska bara...

1 kommentar:

Bondjantan sa...

Mmmm förstår vad du menar. Tror att det är vanligt att man "tar på sig" uppgifter och uppdrag som man brinner för och det utöver ordinarie arbetsuppgifter. Tyvärr! Det är lite moment 22, arbetsgivaren blir nöjd med att inte behöva lägga in mer resurser som du gör det där lilla extra och om man inte gör det där lilla extra kanske det inte alls blir gjort eller uppmärksammat....