7 maj 2010

Fick ett mejl

Ibland får jag mejl till bloggen. Det kan vara allt möjligt, men inte sällan är det företag som vill berätta att de är bra och hållbara och erbjuder miljövänliga produkter. Stort och smått: Nystartade webbutiker, ekologiska pensionat, små föreningar, företag som vill sälja prylar och nu senast den jättestora klädkedjan som ville berätta som sitt CSR-arbete.

Det är smickrande så klart. Tänk att lilla jag och min fritidsblogg ingår i det jättestora företagets mediestrategi! :-) Jag läste snällt mejlet, där de berättar om att de sparat jättemycket el i sina klädbutiker genom en massa bra insatser. Cred! Jättebra, så borde fler jobba.

Okej, jag kanske har missbedömt de stora klädkedjorna, tänkte jag. Jag har inte varit där på ett tag, sedan mitt beslut att bara köpa eko-kläder eller begagnat. Eftersom jag nu fått ett personligt mejl från Lindex miljöchef, så vore det väl skam om jag inte knallade dit och letade efter någon vårig topp, som jag är lite sugen på nu. Jag var rätt optimistisk att hitta något.

Jag gick till Lindexbutiken i Gallerian i Stockholm. Hittade först inget alls i eko-bomull. Frågade och blev hänvisad till ett ställ med sladdriga t-shirts. Det var allt. Jag behöver ingen sladdrig t-shirt just nu, så det blev inget.

Fortsatte vidare, ställde samma fråga på Kapp-Ahl, JC, H&M och MQ. Samma där: antingen inget alls eller stället med sladdriga t-shirts. Men nästa vår kanske?

7 kommentarer:

Mama Bear och Papa Bear sa...

H&M har faktiskt en hel kollektion med plagg som antingen är ekologiska eller återvunna material - inte bara sladdriga t-shirtar, utan faktiskt ganska snygga saker. Garden Collection heter den, kläderna är fösedda med gröna lappar så de är lätta att identifiera.

Karin sa...

Ja, det har jag hört talas om och det är säkert så. H&M i Gallerian är nog tyvärr inte den mest välsorterade bara. Och till deras försvar får jag tillstå att H&M hade de snyggaste av alla t-shirts jag träffade på under min korta shoppingtur.

Får ge dem en ny chans.

Tangentbordskungen sa...

Jag kan tipsa om Stadium, lite förvånande har de en hel del kläder i ekologisk bomull, vilket de knappast skyltar om. Köper mest till sonen så vet inte om det gäller vuxensortimentet lika mycket.

Vilma sa...

Strunta i de stora kedjorna! Även om man mot förmodan hittar en ekologisk t-shirt av någorlunda kvalité så vet man ingenting om produktionsförhållandena! Riktigt bra ekologiska t-shirts görs av earth positive! Googla! American Apparell har också ett stort utbud och humana förhållanden i fabrikerna!

Elin sa...

Fast jag hittade en jättecool t-shirt på MQ. Ekologisk. Kollade inte hur mycket de hade, det var den jag ville ha och den råkade vara eko.

Katarina sa...

Ja, alltså H&M:s, visserligen lilla, utbud är ju oftast ganska snyggt!

Maire sa...

Hej! Kolla in tex dem collective på nätet för en riktigt schysst butik! På www.freewebs.com/miljovinnare har jag lagt upp länkar om ekokläder med.

/Marie