11 maj 2010

Inte obeaktat

Jag påpekade ju för ett tag sedan för Stockholms trafikkontor att det vore schyst att kunna cykla mot enkelriktat, om det inte finns några andra bra alternativ att ta sig dit man ska.

Här är vår lilla konversation:

Karin:
Ja, jag kanske skulle börja åka bil till jobbet istället? Det finns ju parkering precis utanför dörren ;-) Fast allvarligt talat, hur skulle det vara att öppna upp Brunnsgatan för cykeltrafik västerut från Regeringsgatan? Den är ju också bred. Det är ju en så speciell lösning kring Malmskillnadsgatan, där alla gator är riktade FRÅN Malmskillnadsgatan, men ingen leder TILL den.

Trafikkontorstjänstemannen:
Jo tack, vi tar gärna emot förslag på gator där finns plats att cykla mot enkelriktning. Det finns massor av mindre gator där det skulle vara möjligt, vi ser heller inga trafiksäkerhetsproblem med att cykla motriktat, MEN så länge det inte finns lagutrymme att tillåta detta kommer vi inte planera för det.
Så enkelt är det.

Karin:
Men nämnde ni inte förut att det finns en laglig möjlighet att måla upp en motriktad cykelväg på en enkelriktad bilväg? Jag tycker att Brunnsgatan västerut mellan Regeringsgatan och Malmskilnadsgatan är en mycket motiverad plats för en sådan lösning, med tanke på den speciella trafiklösning som är där, utan någon som helst möjlighet att komma söderifrån till Malmskillnadsgatan.

Trafikkontorstjänstemannen:
Om man ska göra på det sätt som du menar tar det bort möjligheten att parkera på båda sidor. Det krävs också ett visst utrymme för en refug (ca 1 m bredd) i korsningen där cykelbanan börjar och slutar. Man måste ta hänsyn till att lastbilar och andra stora, långa fordon ska kunna svänga. Jag tycker ditt förslag om Brunnsgatan är intressant och kommer inte att släppa det obeaktat. Trevlig helg.
Inte obeaktat. Medan jag funderar på vad det betyder är det kanske dags att börja formulera de där breven till politikerna och fråga om detta.

3 kommentarer:

Maria sa...

Inte obeaktat brukar betyda; "du har en poäng men jag skiter i det likförbannat". Stå på!! Peppra politikerna med din argument och lycka till!!

M2 sa...

Det kan betyda ovanstående, men det kan även innebära: "jag personligen tycker du har rätt, men jag kan inte göra så mycket åt det". Min erfarenhet från jobbet i alla fall... Men jag hoppas på framgång för dig!

Marie sa...

Hej! Det kan även betyda: Jag ska fundera på det och se vad jag kan göra. Beakta betyder ungefär akta, dvs personen vill ta vara på idén, men vill ej lova något annat ännu...

/Marie