24 maj 2010

Många cyklar blir det

I eftermiddags tror jag det var rekord för lång cykelkö vid trafikljuset Götgatan/Hornsgatan. Alla hann inte ens över innan det blev rött igen.

Jag tycker sällan att det där är ett problem. Okej, det är trångt på cykelbanorna i rusningstid, men så länge man inser att man inte är odödlig och inte tävlar med någon, så flyter ju trafiken på. Funkar det inte att göra en säker omkörning, så tar man det lite lugnt ett tag och kommer i vilket fall som helst fram mycket fortare än de som tycker att det är en bra idé att ta bilen i innerstan.

Dagens Svd hade en artikel om röstfisket bland Stockholms cyklister. Alla partier verkar medvetna om behovet att fixa bättre och säkrare trafik för cyklisterna, och vallovar en massa saker (Bara ett parti nämner dock det där med att cykla mot enkelriktat).

Som alltid när det gäller nätartiklar är det kommentarerna som väcker mest känslor. Varför måste folk vara så arga jämt? Ta det lite lugnt! Ja, jag kan bli trött på gående i cykelbanan. Men för den skull dömer jag inte ut alla som är ute och går.

Det finns nog plats för alla. Att folk cyklar är inte problemet, utan att staden inte är anpassad efter att fler och fler vill cykla till jobbet. Och att vissa inte visar hänsyn i trafiken. Oavsett hur de tar sig fram.

1 kommentar:

Maria sa...

Studio ett hade ett litet reportage om cykeltrafiken i innerstan idag. Lyssna på det! De som cyklat länge ansåg att det iaf blivit bättre.