20 juni 2010

Kemtvätt

Skulle behöva tvätta sofföverdraget. Det står kemtvätt i tvättråden.

Bara ordet låter ju läskigt. Kemtvätt. Jag får en massa obehagliga bilder i skallen av vad de gör i de där små butikerna när man lämnat in sin vinterkappa eller vardagsrumsmatta.

Jag webbsökte på kemtvätt och miljö, och trodde att det skulle dyka upp ett antal tvättföretag som profilerade sig som miljövänliga. Men det var uselt. Jag hittade ingen på Södermalm. Till slut hittade jag i alla fall ett företag som fått ISO 14001-certifiering, och ligger på Östermalm. Får ta med mig soffklädseln till jobbet och gå dit på lunchen.

Förresten, försvinner hund- och katthår i kemtvätten?

4 kommentarer:

Manne sa...

Fråga dem vad de använder för tvättvätska, perkloretylen = dåligt, koldioxid = bättre

Karin sa...

Var hittar jag en koldioxid-tvätt?

Manne sa...

Eftersom koldioxidtvättarna är dyra så lär det vara de större aktörerna som kan ha det. Mer vet jag tyvärr inte! =)

Ivan L sa...

Kemtvätt är inte så farligt som det låter. Tvättkemikalierna cirkulerar i ett slutet system. Vatten renas innan det går ut i avloppet. Jag tror hushållen släpper ut mycket mer otrevligheter vid tvätt.