9 juni 2010

Nja, Centern igen

Alltså nu menar jag inte att skriva ner Centern varenda dag, men det slumpar sig så att jag måste nämna C idag igen. Idag är det jordbruksminister Eskil som varit i farten.

Djurens rätt hade samlat ihop 107 000 namnunderskrifter för ett förbud av pälsdjursuppfödning i Sverige. Eskil Erlandsson sa att han var imponerad av engagemanget, men ett förbud trodde han inte på. Det måste styras av en minskad efterfrågan.

Okej, det kan man ju tycka. Men var fick han knark-argumentet ifrån?
"Så länge det finns en efterfrågan av de här produkterna kommer någon att förse dem med det, någon kommer att producera. Det är som med knark; så länge det finns människor som knarkar kommer det att finnas folk som tillverkar det de vill ha."
Senast jag kollade var knarktillverkning alldeles väldigt förbjudet i Sverige.

5 kommentarer:

Veronica Karlsson sa...

Hm, ja, den mannen har ju dragit till med förvånande exempel förut: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2617848.ab

Esbe sa...

Håller med om att det är förbjudet,
men det finns fortfarande efterfrågan!
Så han har inte helt fel i sitt uttalande, faktiskt. Sedan kan man ju ändå undra hur han tänker...
Skulle ingen vilja ha cannabis, skulle ingen odla det - inte sant? (Tillåtet eller inte.)

Karin sa...

Nej, hans uttalande är helt rätt. Det finns efterfrågan av en massa tveksamma saker, knark till exempel.

Men vad är Eskils poäng? Djurskyddet ville ju förbjuda pälsdjursproduktion i Sverige. Är hans poäng att allt det finns efterfrågan för borde vara tillåtet att tillverka i Sverige?

Det blir en logisk kullerbytta. Knarkargumentet är ju ett argument FÖR ett förbud av pälsfarmer eller MOT ett förbud av knarktillverkning. Undrar vilket han förespråkar?

Esbe sa...

Sant. Tänkte inte så, såg bara det som jag tror att han menade... Att finns det efterfrågan så kommer det att finnas det som det är efterfrågan på, varesig det är lagligt eller inte.
Han är säker inte för knark. Fast man vet ju aldrig... Det finns ju en del som kämpar för samma lagar som i Nederländerna!

Melinda sa...

Ja, dessa politiker.. Man suckar ju bara! Ha en trevlig fredag!