16 juni 2010

Pantpapperskorg


Jag var i Skövde i helgen, och hittade den här fina grejen uppsatt vid en papperskorg i Garpaparken. Någon sådan lösning har jag önskat mig länge - pantinlämning för dem som inte orkar gå och panta själv.

Om jag har en pantburk eller -flaska som jag behöver slänga när jag är ute, ställer jag den nästan alltid bredvid papperskorgen. Här i Stockholm finns det alltid någon som drygar ut kassan genom att samla burkar, och det minsta jag kan göra är att göra min burk åtkomlig utan att personen ska behöva rota bland gamla bajspåsar.

Mera pantpapperskorgar!

2 kommentarer:

Fru Purjo sa...

Smart idé med pantpapperskorg. Hoppas den "sprider sig"...för jag har inte sett den ännu :)

Ivan L sa...

Inte illa! I Göteborgs stadspark Slottskogen finns liknande korgar för engångsgrillar.