1 augusti 2010

Bananflugor - The Saft Of Death

Det blir ingen riktig rötmånad utan den årliga invasionen av bananflugor, verkar det som. Var kommer de ifrån? Och hur kan de gå från noll till hundra på typ ett dygn?

Jag gillar djur, men har bestämt att flugor inte ingår i mitt ekosystem i köket. Bort!

Alla ni som är bra på husmorsknep har säkert redan koll på det här, men för mig var dödssaften en nyhet sedan en googlesökning förra året. Det finns alltså ett mycket effektivt och kemikaliefritt sätt att utrota bananflugor inomhus. Lite sött, lite vinäger eller ättika och vatten med ett par droppar diskmedel är allt som behövs.


Saft Of Death

Min blandning består av lite outspädd jordgubb-flädersaft, 2 tsk ättika, 2 tsk vinäger, 1 tsk honung och späd med lite vatten. Droppa i två-tre droppar handdiskmedel och ställ glaset där flugorna befinner sig. Flugstackarna tycker det luktar gott och hoppar så småningom i och drunknar, eftersom diskmedlet förstört ytspänningen. Du märker skillnad redan efter några timmar, men låt glaset stå i fred några dygn, så att alla eftersläntrare hittar dit.

Avfallskvarnen är förresten världsbäst på att förhindra flugor och dålig lukt så här års. Inga matrester som ligger och gror under diskbänken.

2 kommentarer:

Beatrice sa...

Tack för det receptet!

Jag håller med dig till fullo. Var i hela friden kommer de ifrån helt plötsligt. Vi har inte mer frukt framme nu än annars. Det är bara bananerna och tomaterna som är framme, resten bor bra i kylen. Vi har aldrig problem med fruktflugor men nu så finns de bara...

Jag gick genast ner och gjorde en shot och flugorna gillade den också, eller hur man nu skall se det ;) Drunknat har de i alla fall gjort.

Återigen stort tack för att du delade med dig!

My sa...

haha jag gillar namnet på din dödsblandning. Ah! ännu en fördel med avfallskvarn.