1 september 2010

Med pannan i djupa veck

Men vad ska man göra med det här valet? Jag har aldrig haft så svårt att bestämma mig.

Miljö- och klimatfrågorna hamnar så klart i topp för mina hjärtefrågor. Men, som Naturskyddsföreningen konstaterar, så är miljöfrågan varken höger eller vänster. Det finns partier med både bättre och sämre ambitioner i båda blocken. Men tyvärr har partierna bestämt sig för att det bara finns två alternativ att rösta på. Höger eller vänster. Färdiga paket, sakfrågorna förhandlade och klara i två manifest där miljöfrågorna får plats på ett litet hörn.

Det är klart att det är nära till hands att rösta på mp i riksdagsvalet. Men jag hör faktiskt till dem som anser att man inte med nödvändighet måste vara vänster för att vara miljöengagerad. Och någonstans djupt i min socialliberala själ gör det ont att tänka sig en regering med vänsterpartister.

Suck... jag gillar ju miljöpartiet. Men måste jag för den skull rösta in Lars Ohly i regeringen?

Å andra sidan, finns det egentligen något alliansparti med en ärlig miljöprofil?

En strategi är kanske att invänta de sista opinionsmätningarna och helt enkelt rösta på det mest miljövänliga partiet i det vinnande laget.

Fy vad det är svårt med demokrati ibland! Kanske kommer allt att uppenbaras de närmsta veckorna. En nåd att stilla bedja om...

-----
Annars är det bara bra med mig. Idag känner jag mig rik som ett troll. Jag fick åka till en kompis villaträdgård igår och plocka så mycket äpplen jag ville. Jag skämdes inte att plocka tills ryggen nästan inte bar när jag skulle bära iväg med dem. Ikväll ska jag koka tokiga mängder äppelmos till höstens och vinterns grötfrukostar. Tror ni att jag känner mig duktig eller?

1 kommentar:

Anneli Sjögren sa...

Jag håller fullständigt med dig om valet!! Det är verkligen svårt!!
Kanske rösta på Fi?? De har rätt bra miljötänk och så tillhör de inte nån av blocken!!
Min dotter Linnéa "Tiarafeministen" Sjögren är riksdagskandidat för Fi; nr 12 på deras lista. Hon har rätt många videosnuttar på youtube (sök på Tiarafeministen)och så har hon två bloggar: http://www.tiarafeministen.blogspot.com/
och hennes valblogg: http://tiarafeministen.wordpress.com/
Även om jag inte håller med i allt hon säger och Fi står för, så är hon en tjej med hjärtat på rätta stället, som brinner för att "rädda världen"!!