16 september 2010

Mera vegoluncher

Jag fick en fråga häromdagen från utbildningsgruppen på jobbet. De hade tagit ett beslut om att byta ut en lunch mot vegetarisk kost vid varje utbildningstillfälle som vi arrangerar i organisationen. De ville ha hjälp med att ta fram lite information till utbildarna om bra skäl att äta mindre kött. Det kunde jag plocka fram på två minuter, haha!

Jag jobbar i en medlemsorganisation med många ideellt engagerade. För dem arrangerar vi massor med utbildningar, landet runt, året runt. Vi snackar alltså RÄTT många luncher på ett år.

Initiativet kom från utbildningsgruppen själva, alltså inget som miljögruppen satt upp som mål. Visst känns det fräscht?

Det ska bli jätteintressant att höra reaktionerna på detta.

3 kommentarer:

Anneli Sjögren sa...

Ja, att äta mer vegetariskt är ju bra för miljön!! :D

Shh08 sa...

Vilken bra idé med att servera vegetarisk kost som lunch en dag i veckan!

Jag och mina klasskompisar har startat ett miljöprojekt som förhoppningsvis ska mynna ut i en volontärresa till Ecuador, där vi ska återplantera regnskog. Vi är väldigt miljömedvetna och vi vill kämpa för ett hållbart samhälle. Det är dock svårt att få människor att uppmärksamma vårt arbete och vi undrar därför om vi skulle kunna få gästblogga här.

MVH
Klass Shh08 på Ljud- och Bildskolan Halmstad

Anonym sa...

Låter ju superbra, verkligen. Nu när du ändå skriver om mat så har jag hört om ett nytt kafé i Gamla stan, ligger i Nobelmuseet. De är tydligen svanen märkta, vad jag förstår. Nu till hösten har de också program i kaféet där man får ställa frågor. Vad jag kan se på deras hemsida så verkar allt ha med miljö att göra, nästa gång är det tex fred och rent vatten som gäller. Låter intressant för en miljöfantast som jag.