8 september 2010

Reklampaus

I egenskap av miljöbloggare fick jag en present av Scandic hotels häromdagen. Tack och bock.

Jag blir lite kluven inför det där med att bli kontaktad av företag som vill berätta hur bra de är. Det är inte alls ovanligt med mejl från företag och organisationer som hoppas bli nämnda i bloggen. Jag har ju liksom en fåfäng självbild av att vara oberoende och vilja bestämma själv vad jag ska skriva om. Att få en present från en hotellkedja borde inte påverka mig att göra reklam för dem. Eller hur?

Å andra sidan står det varje företag fritt att försöka nå ut på alla sätt de kan komma på. Jag jobbar ju själv med kommunikation och marknadsföring, och det vore väl skam om jag hade synpunkter på ett kreativt försök att nå ut i rätt sociala medier med ett budskap.

Så jag biter i det sura äpplet och medger att jag gillar det jag fick av Scandic, både presenten och deras pressmeddelande om hur de jobbar med att minska sin vattenförbrukning i hotellkedjan. Det senaste är att de helt tagit bort flaskvatten och ersatt med hemmakolsyrat kranvatten i snyggt designade vattenkaraffer i återvunnet glas. Det var en sådan jag fick hemskickad. Den kommer att bli använd.

Även om det säkert finns mycket kvar att göra, är det klart att det är bra och jätteviktigt när ett så stort företag tar viktiga beslut om hållbarhet. Är man stor måste man vara snäll. Dessutom ger det ringar på vattnet med signaler både till andra företag och alla anställda.

Scandic har vad jag förstår beslutat om att inte servera scampi/jätteräkor heller. Och så får man ta med sig hund till de flesta av deras hotell. Okej, bra hotell :-)

1 kommentar:

Maria sa...

Det känns som om man vill tycka om Scandic! Det är väl alltid kul med presenter! Så länge man inte "Lydigt" skriver vad de vill utan tänker efter först kan man väl bara tycka att det är kul?!?