7 september 2010

Tågluff för medelålders

Den här sommaren har flera vänner till mig tågluffat i Europa. De har kommit hem helt lyriska över hur kul det varit.

Tågluff... Nostalgiska minnen från 1992 dyker upp. Trötta ryggsäcksryggar, solkiga sovsalar på italienska vandrarhem, ransonerade resecheckar, drickyoghurt och baguetter på stationsgolv och... ja mest underbart äventyr :-)

Fast som bekväm medelålders, ej längre fattig, person, skulle jag vilja ge mig ut igen? Hmm... vet inte.

Men så kommer vännerna och berättar att man inte alls måste bo i parker eller ens på vandrarhem, utan istället ta tåget till någon intressant stad och ta in på något trevligt centralt hotell och turista som vilken storstadsweekendturist som helst. Man behöver ju inte flänga runt heller, utan se ett par tre ställen, äta gott och turista bekvämt och unna sig förstaklass på tåget om man har lust att betala för det. Ta med lite bra böcker, gärna ljudböcker, och njuta av landskapet man får se medan man åker.

Vad tror ni? Kan det bli en revival för tågluffandet, fast i den mer bekväma varianten? Jag är på!


Måltid någonstans i norra Italien 1992. Allt har sin tid.

2 kommentarer:

Eva sa...

Jamen det är väl gjutet! Själv planerar jag att ta med mig familjen på tåget till Italien nästa sommar. Och då vore det väl synd att inte se Eiffeltornet på vägen dit och ta vägen om Wien på vägen hem...

My sa...

Jag är inte uppe i medelålders än och har inte mycket pengar men jag känner mig faktiskt mer sugen på den lyxigare varianten. Får väl helt enkelt spara som till andra resor.