5 oktober 2010

Shoppat

Ett litet nätt impulsköp i helgen:


Ekologiska svensktillverkade skor med vegetabilgarvat skinn (fråga inte mig vad det betyder, men det är säkert bättre än icke vegetabil-dito) och sulor i delvis återvunnet gummi. Märkta med EU-blomman (EU Ecolabel).

Faktiskt. Det är första gången jag hittar ett ekologiskt klädesplagg utan att ha gått till en speciell butik eller frågat efter ekokläder. Jag var bara inne en sväng på PUB och tyckte att de var fina. Sedan såg jag på lappen att de dessutom var schyst tillverkade.

Ett trendbrott? Tja, vi har kanske en bit kvar.

4 kommentarer:

Pernilla/ekoenkelt sa...

Supersnygga OCH återvunnet material OCH svensktillverkat.. Där gjorde du ett kap må jag säga!

Jag älskar jodphursmodellen, den är så stilren och funkar till allt!

Anneli Sjögren sa...

Man får verkligen hoppas på ett trendbrott!
Egentligen borde det var så att om man INTE vill ha miljövänligt och ekologiskt så får man gå till nåt speciellt - och dyrt!! - ställe!!
När jag utbildade mig till Miljöinformatör för 12 år sen, så pratade man mycket om PPP; Polluter Pays Priciple - d v s att den som skitar ner får betala. Om det hade funkat i praktiken så borde det ekologiska vara billigare och det konventionella vara dyrare. Men... *Suck* Så är det tyvärr inte! Morr!!

Kalle sa...

Hej Tipsa gärna om miljösajten iLoveGratis till dina läsare. Ett jättebra initiativ från unga killar.

iLoveGratis är en sajt där man ska skänka bort prylar som man ändå ska slänga, på sätt bidrar man till en mer hållbar värld.

http://iLoveGratis.se.

Bondjantan sa...

I´m in love! Känns nästan som ett måste med ett par kavat...