11 november 2010

Det går framåt

Finns det fler därute som liksom jag suttit många timmar framför teven och kollat på Djurpolisen på Animal Planet, ofta med lipen i halsen. Programmet är väldigt amerikanskt och samma programidé som Cops, fastän det handlar om att sätta dit djurplågare och rädda djur från sina plågoandar.

Jag har alltid tyckt att amerikanarna ligger före oss där. Har man brutit mot djurskyddslagen, så kommer specialutbildade poliser från deras djurskyddsavdelningar och sätter folk på plats och tvekar inte att hämta djur som far illa. "Is this your dog, sir?"

Nu läste jag att stockholmspolisen nu har bildat en djurskyddsgrupp. Tre inspektörer ska jobba heltid med djurskydd i Stockholms polisdistrikt. Det går framåt. Får vi hoppas. Det finns en del att göra.

2 kommentarer:

Pernilla/ekoenkelt sa...

Vilken glad nyhet! Hoppas verkligen att det blir något av det, och att det inte bara är spel för gallerierna..

My sa...

Vilken bra nyhet du kommer med! Det känns lite lugnande. Att se ett djur fara illa live är kanske det värsta som finns? För en tid sedan såg jag en man med en hund som var så dålig att till och med jag som inte har någon hund kunde se att den for illa. Den här mannen satt bredvid en annan man som sa något i stil med att "det förstår du väl att du inte kommer få ha kvar hunden, till och med jag kan ju se att hin inte mår bra". Hunden var så smal och utmärglad och den bara låg på golvet och led ungefär. Det här har jag ältat så länge och jag var så nära att ringa polisen men så blir man osäker på om det är deras sak osv... Jag är nästan rädd för att jag ska se hunden igen.