17 november 2010

Fantastisk nutidshistoria

Lite off miljötopic kanske, men jag måste ändå tipsa om guldgruvan jag upptäckt för ett tag sedan: P3 Dokumentär. Jag är annars nördigt trogen P1 och orkar aldrig byta kanal, men det dära internettet har sina fördelar. Man kommer åt hela underbara Sveriges Radios arkiv med bara ett par klick och det var så jag hittade P3 Dokumentär.

Programmet är en fantastisk källa för att lära sig mer om det där jag bara minns fragment av från nyheterna från olika delar av mitt 40-åriga liv. De har intervjuer med dem som var med, och man får höra hur det gick sen. Eftersom jag missat programmet fram tills för några veckor sedan har jag fem års fullspäckade dokumentärer att ta mig igenom. Laddar hem poddradio och har det med mig överallt.

Mina favoriter hittills:
  • Smuggelhärvan på nordkoreanska ambassaden (jösses!)
  • Hormoslyret (Tack ni som protesterade!)
  • Sjukhusmorden (Sveriges största massmord)
  • Sunday Bloody Sunday (otroligt bra program)
  • Veganrörelsen (att bli definierad som terrorist pga sin kost)

De jag ser extra mycket fram emot:
  • BT Kemi
  • Fermenta
  • Hallandåsen
  • HIV-skräcken
Kolla arkivet!

----------
PS. Jag fick en fantastisk komplimang idag från en annan miljöbloggare. Fredrik på helt nya Rotkamp skickade fred och kärlek och sa att min blogg är verkligen fet! Lever gott på det en stund :-)

2 kommentarer:

My sa...

Ja det är helt underbart helst när man har sr som app. Verkligheten i p3 är ett annat bra program. Jag brukar lyssna på kropp och själ också.

Fredrik Doverot sa...

Hej,

Jag hittade er miljörelaterade blogg och undrade om ni vill byta länkar med mitt nät-projekt?

Jag driver http://www.rensavinden.nu/ - en site där folk kan skänka bort sina gamla saker till nån som har användning för dem istället för att slänga dem på tippen. Vi skänker dessutom pengar till en miljöorganisation för varje "bokad" gratis-annons, vilket jag tror gör oss rätt unika :).

Vi hörs!

MVH,

Fredrik Doverot