2 november 2010

Grinig

En vanlig jobbtisdag i november.

Eller nej, den här dagen var helt enkelt extra grinig mot mig. Jag har suttit med en av de mest monotona och tradiga arbetsuppgifter som faller på min jobblott (inträffar bara tre gånger om året tack och lov), samtidigt som att göra-listan bara har blivit längre.

Dessutom var det dags för personalens utbildning i grundläggande miljökunskap. Den obligatoriska tretimmars miljöutbildningen för all personal som ingår i vår miljödiplomering. Vi kör två tillfällen per år för eftersläntrare och nyanställda. 25 anmälda till detta tillfälle. Av dem fick 11 personer förhinder som de meddelade mig igår och idag på förmiddagen.

Gissa om jag var en väldigt frustrerad miljösamordnare idag?

Nej, jag ska inte vara grinig. Var och en av dem som inte kom hade säkert goda skäl. Men det är klart att det ligger nära till hands att känna att miljöfrågan blir bortprioriterad. Men det är nog ganska naturligt. De första utbildningstillfällena blev överfulla. Då gick alla som var intresserade alldeles av sig själva. De som inte har gått nu, efter alla inbjudningar känner sig helt enkelt inte kallade. Det känns bara så jäkla tråkigt att behöva tvångskommendera sina kolleger.

Nåja, jag utgjöt min frustration för personalsekreteraren som lovade att det inte hade med mig eller ens med ämnet att göra. Det är likadant med andra obligatoriska utbildningar för all personal. Det är hopplöst att få dit alla, om man inte jobbar med order direkt till berörd medarbetare från närmaste chef.

Ber härmed offentligt om ursäkt till alla som råkade ut för min grinighet idag.

Imorgon ska det regna.

2 kommentarer:

Fru Purjo sa...

Det går nog inte att få med alla på tåget...somliga är "hopplösa". Bättre att glädjas över de som kom...och av dessa så har du troligtvis fått några som är än mer miljömedvetna än innan...och även några som kan räknas som "nyfrälsta".

För även om du fått med dem som inte kom till utbildningen så skulle de troligen inte vara så specielt närvarande ändå. Bättre att lägga energi på de som vill få mer kunskap - både bland de redan är frälsta och de som just vaknat till insikt....

Även om jag förstår din frustration....

My sa...

Arbetsplatser är kanske den plats man tydligast märker av att miljöfrågan inte har så stor prioritet som den borde ha och att den inte kan komma i första hand! :(