16 november 2010

Miljösamordnardag

Äntligen har jag ägnat nästan en hel arbetsdag åt att vara miljösamordnare. Den här hösten har det varit så fullt upp med mitt vanliga informatörsjobb att jag ständigt har skjutit miljösamordnandet framför mig. Ett dåligt samvete, men idag lade jag undan allt annat för att gå igenom årets miljöplan och göra en uppföljning över hur det går. Vilket var jätteskönt. När jag väl fått tag på alla som hade ansvar för de olika åtgärderna, så kändes det nästan under kontroll. Det mesta är klart eller i alla fall ordentligt på gång, och det som inte är det har goda skäl. Det är allt från att byta till mer miljövänlig leverantör av kontorsvaror till smarta energisparlösningar med närvarovakter och LED-lampor. Skrivare som grundinställts på dubbelsidig utskrift och miljövänligare profilprodukter i medlemsshopen.

Sen är det bonusgrejerna. Saker som medarbetare tagit initiativ till helt utanför miljöhandlingsplanen. Min favorit: På alla våra utbildningar som vi arrangerar för aktiva medlemmar serveras numera en helt vegetarisk måltid. Om vi gör en uppskattning så har vi ungefär hundra utbildningar med ett lågt räknat snitt på 15 deltagare på ett år. Det är 1500 köttmåltider som byts ut till vego på ett år. Och samtidigt får ett antal konferensanläggningar en spark i baken att fundera på hur man gör bra vegomat. Något som inte är en dag för tidigt.

Hurra för utbildningsgruppen!

3 kommentarer:

Veronica Karlsson sa...

O imorgon kommer alla på vår regionkonferens i Sydost käka veggolunch.

Jag har fått uppdraget att, med mig själv som bevis, intyga att man överlever ;)

Karin sa...

Wow! Det här blir ju bara bättre. Hoppas ni fick något riktigt gott. Alla överlevde, hoppas jag?

Veronica Karlsson sa...

Vi fick quorn o det var helt okej. De flesta trodde det var överkokt kyckling.

Hade ju varit kul om stället valt att fixa något riktigt smart och gott veggigt. Typ dina rotfruktsbiffar med halloumi :)

Alla var vid god vigör även efter lunchen. Även om vissa tycker att det är jobbigt att inte få välja själv (precis som man får det annars när man käkar på konferens).