20 december 2010

Apropå vego, förresten...

... min mamma är bara bäst!

Hon som envist trodde att jag skulle ändra mig efter att jag slutat äta kött för tio år sedan. Varje gång jag kom hem i säkert flera år frågade hon om jag fortfarande var "sån" och suckade djupt för hon inte visste vad hon skulle ge mig att äta. Själv kände jag mig som värsta tonårstrotsaren. 30 år gammal.

Häromdagen ringde hon och berättade att hon hittat ett recept på helt vegetariska julköttbullar, som hon tänkte göra tills jag kommer hem i jul. Gjorda på mandel, tydligen. Dessutom hade hon smakat på dem, och rapporterade förvånat att de var riktigt goda!

Dessutom hade hon ansträngt sig och letat runt i flera butiker för att hitta lutfisk från Island eller Barnets hav. All annan lutfisk (långa) är rödmärkt av WWF. Hon hittade :-)

Bra jobbat mamma!

5 kommentarer:

K sa...

Jag brukar inte kommentera men nu kände jag att jag inte kunde hålla mig... :)
Det går inte att få en länk till det där vegoköttbullsreceptet? Själv är jag nämligen köttbullsansvarig på storfamiljens julbord och tycker det vore SÅÅÅ skoj att få komma med två varianter, vego och vanliga.
Bra och inspirerande blogg förresten, från en miljösamordnare på heltid på sttlig arbetsplats.
God jul!

K sa...

Statlig arbetsplats skulle det ju va. Inte för att det var så viktigt, men stavfel gillar jag inte. :)

Anonym sa...

Tack; Karin!
Receptet har jag hittat i oops reklamblad - Mersmak nr 12, som kom nu före Jul.
Välkommen hem till "köttbullarna"

Mamma

Karin sa...

Vegetariska frikadeller, antar jag. Ska bli spännande...

Karin sa...

Förresten, K, välkommen hit och fortsätt hemskt gärna att kommentera. Vill gärna ha dina tips som miljösamordnare :-)