4 december 2010

Drömmer om europatåg

När jag var 20 tog jag nattåget från
Köpenhamn. På förmiddagen därpå

gick jag av på Gare du Nord.
Att flyga var alldeles för dyrt.
Hör på nyheterna att de inviger Citytunneln i Malmö idag. Dubbel kapacitet för tågen till Danmark, helt plötsligt.

Allright! Vilken bra nyhet :-)

I den bästa av världar skulle detta kunna innebära ett steg på väg mot vettiga tågförbindelser till Europa. För hur det än är: Så länge det är billigare att flyga än att ta tåget, och så länge det är snudd på hopplöst att hitta ett vettigt tåg till Paris eller Berlin, så kommer folk att fortsätta flyga.

Det är verkligen inte långt till Europa. Vad är problemet? Varför kan vi inte få ta tåget?

5 kommentarer:

My sa...

Nu har jag precis tillagat den flugdödande blandningen enligt ditt recept. För nu är det faktiskt inte rötmånad längre och vi har fler än någonsin. Bytte ut saften mot glögg, är ju trots allt juletider :)

Karin sa...

Att drunkna i glögg. What a beautiful death...

Lycka till med häxblandningen, My!

Marit sa...

Jag och min familja ska resa till Rom i april. De (fyra personer) flyger med RyanAir för sammanlagt 4000 kronor tur och retur. Jag (en person) ska resa med tåg och räknar med att få punga ut mellan 4 och 5000 kronor för min tur och returbiljett. Ack vilken värld vi lever i...

Karin sa...

Hej Marit!
Menar du att du tar tåget, medan resten av resesällskapet flyger? Respekt. Wow!

Marit sa...

Haha ja det gör jag faktiskt. Jag skulle känna mig som den värsta hycklare annars. Mitt samvete skulle inte tillåta mig att flyga. Det är lite trötta på mig men det är lugnt. Jag ska tala grymt gott om tågresan sedan! Då kanske det smittar av sig.