23 december 2010

God jul!

Nu har jag jobbat in i kaklet. Äntligen dags för några futtiga lediga juldagar. Så ynkligt få lediga dagar att det knappt märks, ju!

På julaftons morgon tar jag och hunden tåget till familjen i Skövde. Jag är optimistiskt lagd på det sättet, och tänker mig att kliva av i Skövde lagom till förmiddagsfikat. Men jo, jag tar med extra matsäck för säkerhets skull. Kom igen nu, heja SJ!

Förresten. Känner du någon som inte säger "Vi har dragit ner på julklapparna, vi köper nästan inget. Bara barnen som får." osv... Samtidigt slår julhandeln miljardrekord igen. Undrar just hur det går ihop, om alla nu säger att de köper mindre.

Jag ska inte säga något alls. Jag deltar i karusellen och köper julklappar till alla, precis som förut och sannolikt för mer pengar än förra året. Man vill ju inte verka snål. Jag anstränger mig så gott jag kan att köpa så medvetet som möjligt och det går... sådär. Jag har en mental spärr mot att köpa begagnat och ge bort, och att köpa eko-reko-grejer kan bli så pekpinneaktigt. Vad är det för fel på mig?

Presenter är definitivt på svårt-listan. Fast bambuhanddukarna till mamma förra året blev en hit.

God jul, vänner!

1 kommentar:

My sa...

Haha känner verkligen igen det där med att ingen köper så mycket julklappar längre. Men uppenbarligen gäller det inte alla. Köper vi mer till oss själva istället kanske?