9 december 2010

Var jag besvärlig nu?

Söt sill.
Jag äter väldigt lite fisk numera. Inte så att jag aldrig kan tänka mig att äta fisk och skaldjur, men jag vill ha koll på vad det är för fisk. Och så tänker jag att fisken gör mer nytta i havet än för mig, som blir mätt och belåten ändå. På konferenser anmäler jag mig alltid som vegetarian. Med en dåres envishet tänker jag, att så länge de inte kommer undan med standardlaxen, så ger övning färdighet, och snart kommer det att serveras riktigt bra konferensvegomat.

Jobbet bjuder på julbord varje år. Fint och festligt brukar det vara. I år ska vi vara på trevlig restaurang och jag hade anmält mig som vegetarian. Igår fick jag frågan om jag inte äter fisk ändå. Det skulle ju göra allt så mycket lättare för restaurangen. Sill och lax så långt ögat når. Ingen ål dock, tack och lov (ingen rödmärkt fisk, det står i vår policy :-)

Först tänkte jag ge med mig och säga att jag visst kan äta fisk på julbordet. Så behöver de inte anstränga sig. Jag slipper vara besvärlig (vem vill vara besvärlig?). Sedan bet jag ihop och svarade att jo, jag avstår från kött och fisk på julbordet. Vi är typ 150 personer. Jag lär ju inte vara ensam om att inte vilja ha kött och fisk. Eller?

Hoppas att rödbetssalladen är god!

Den här ska jag förresten göra i år igen :-)

Inga kommentarer: