3 januari 2011

Nyårslöfte -11

Gott nytt år!

Jag njuter av mitt jullov och gör så lite som möjligt. Jag har gått långa promenader med hunden, gjort fint hemma och har precis sträcktittat färdigt på Våra vänners liv på SVT play, som undgått mig hela hösten. Å vad jag älskar bra TV-serier! Veckans projekt är också att lägga ut auktioner på Tradera med grejer som jag inte behöver längre. Min ridutrustning, bland annat. Det är lite vemodigt att göra sig av med, men allt har sin tid. Nu är det hundsport som gäller för mig, och det passar mig så mycket bättre.

Nyårslöfte då? Det ska väl varje sann miljökämpe avge? Ärligt talat så har jag inte kommit på något. Jag har ju ägnat mig åt att försöka leva mer miljövänligt i några år nu, och det som är lätt att ändra på har är jag redan hemma med.

Min kompis A kör hardcore i år. Hennes löfte handlar om att inte slänga någon mat alls, och att inte köpa något som hon absolut inte behöver och om hon måste ska hon först kolla om hon kan låna eller köpa begagnat. En rätt skön utmaning för den som har tre små barn och hus. Men jag är säker på att hon fixar det, och hennes man är med på löftet. Respekt!

Jag vågar inte gå lika långt som min kompis, men mitt löfte skulle kunna vara att alltid ställa frågan om jag verkligen behöver en sak innan jag köper den. Det borde inte vara så svårt. Ett mätbart mål, nästan i alla fall. Jag kan notera alla prylar och kläder jag köper och utvärdera efter hand. Det är inget löfte om att köpa mindre, men att åtminstone fundera på vad jag gör. Okej, det får bli mitt löfte 2011.

1 kommentar:

My sa...

Det tycker jag är ett bra löfte. Att det är just ett löfte ger den där tanken som du säkert haft tidigare lite mer tyngd och bättre förutsättningar :)Lycka till!