23 januari 2011

Rekommenderar: Matkorn

Skön söndag. Långpromenad med hunden i Tanto, soffhäng, rafflande handboll och tid att göra storkok med vegopannbiffar. De blev riktigt bra idag, dessutom.

Tallriksmodellen!
Och så testade jag att koka matkorn. På paketet stod det "istället för ris, bulgur eller couscous". Jag har ju efterlyst bra alternativ till klimatboven ris, som vi svenskar äter så onödigt mycket av. Jag kokade ett par portioner (12 minuter, bara) och serverade till vegobiffarna och stuvad spenat. Det var mycket godare än jag väntat mig! Lite lagom tuggmotstånd, skönt mättande och en bra mild smak som kompletterade resten av maten. Jag kan tänka mig att det är super att ha i en matig sallad, men annars helt enkelt som en bra kolhydrat till vilken mat som helst. Det är dessutom mer proteinrikt än vanligt vitt ris och ska vara nyttigt på alla möjliga sätt.

Enligt maken ingår ketchup på
allt som på något sätt liknar pasta.

Och nu fick jag rekommenderat att testa mathavre också. Will do.

1 kommentar:

Pernilla/Ekoenkelt sa...

Bra tips! Jag måste verkligen byta ut mina enorma mängder ris mot något annat.. Mathavre har jag också hört ska funka bra! :)