11 januari 2011

Släng ut en hund om dagen

Jag försöker att inte se saker i svart eller vitt. Jag anstränger mig verkligen för att förstå hur man tänkte på SVT när man bestämde sig för att köra programidén Huset fullt av hundar. Ja, det blir förstås bra underhållning - folk gillar hundar. Bra. Och det är ju bra att uppmärksamma hemlösa djur. Okej.

Om du missat vad det handlar om, så är det alltså en ny dokusåpa som SVT planerar, där olika familjer får sex hundar var. De filmas under en vecka och får varje dag rösta ut den hund som de inte vill ha, tills de till slut bestämmer sig för vilken som ska få stanna.

Nu är inte jag någon expert, men är det inte rimligt att förutsätta att hundar som är hemlösa av någon anledning också har farit illa på ett eller annat sätt? Det jag känner till om organisationer som jobbar ideellt med att omplacera hundar och katter är att man är extra noga med att hitta rätt hem, göra hembesök och intervjuer. Att tänka sig att skicka iväg en hel flock med hundar som inte känner varandra till en okänd miljö med nya människor finns inte på kartan.

Hur mår hundarna som utsätts för detta?
Och vilka signaler sänder det ut om hur man kan behandla djur?

Det finns en namninsamling om man vill vara med och säga ifrån.

1 kommentar:

Laks sa...

en störd programidé som förvränger det faktum att även hundar har känslor.