16 januari 2011

Tryckkokare?

Ska man ha en tryckkokare?

Jag har aldrig ägt någon, och nog aldrig ens sett någon användas. Men de fåtal personer som jag hört berätta om sina grytor brukar få något lyriskt i blicken. Fördelarna ska vara koktiden. Och det betyder mindre energiförbrukning. Bra. Och om det går fortare att koka kikärter eller potatis, så är det inte mig emot.

Men blir maten lika god? Hur är det med näringsämnen?

Måste läsa på, känner jag. Jag har kollat runt lite, och de flesta sidorna handlar om att det är bra att koka kött i tryckkokare. Det är ju inte aktuellt här, men hur är det med linsgrytor eller rotsaker och grönsakssoppor?

De är skitdyra, men det dyker upp några begagnade då och då på Tradera.

Kom igen alla frälsta - övertyga mig! Eller avråd mig...

Och en grej till: Om man nu ska ha en - vad är skillnaden mellan de dyra och inte riktigt lika dyra?

Inga kommentarer: