21 mars 2011

Hej veganpannkakor!

Nu känner jag mig så där lurad igen. Som den där gången när jag upptäckte hur oändligt onödigt våffelmix på paket var. Eller när jag lärde mig vad de flesta hudkrämer består av. Den där känslan av att någon borde berättat.

Man behöver inte ägg eller mjölk för att göra pannkakor! Sådär, nu vet du också. Googla veganpannkakor, och du får en massa träffar på enkla och jättegoda recept. Jag gjorde den här varianten idag, och jag lovar att det smakar precis som gamla vanliga tunnpannkakor. Den enda skillnaden är att man slipper det där magknipet man brukar få efter att ha tryckt i sig en eller ett par för många. Bara skönt mätt. Med jordgubbssylt.

3 kommentarer:

Mia B sa...

Hej Vegan-Karin! ;)
Vad bra det går för dig.
Själv gjorde jag min första hårda
'ost' häromdan. Den blev god.

Karin sa...

Hej Mia!
Wow, vad spännande. Var det svårt? Recept?

Mia B sa...

Absolut inte! En bra mixer är bra att ha förstås. The Ultimate Uncheese Cookbook av Joanne Stepaniak är en bra investering, och ett av recepten från den boken (vilket också råkar vara det jag gjorde, olivvarianten dock) finns upplagt här:
http://www.ordinaryvegetarian.com/2010/09/fun-with-uncheese-and-vegan-care.html
Testa vettja! :)