22 mars 2011

På lördag

På lördag är det Earth Hour igen. Jag gillar verkligen hela grejen med Earth Hour. En enkel symbolhandling som alla kan delta i och göra vad man vill med. Jag släcker ljuset en timme klockan halv nio och visar att jag vill vara med och förändra. Jag förutsätter att du som läser här inte behöver övertygas att delta.

Underskatta aldrig symbolhandlingar.

Jag jobbar för fullt med att förbereda mitt medverkande i Haninges miljö- och klimatdag på lördag. "Miljöbloggaren Karin, nominerad till Stockholms miljöhjälte i Metro, bloggar och ger dig tips om hur du kan vara klimatsmart i vardagen" står det i programmet. Jag har faktiskt ingen aning om hur det kommer att gå. Å andra sidan: Flipp eller flopp - vad är det värsta som kan hända? Äsch, det blir kul.

5 kommentarer:

Maria sa...

Lycka till! :)

Anonym sa...

Du klarar det säkert mycket bra. Lycka till!
mamma

Syster Maria sa...

Tippar flipp!!, mig veterligen har du ALDRIG slarvat med något! Håller för säkerhets skull tummarna och tänker på dig! Go girland go!!!

Anonym sa...

Lycka till! Men jag tycker "Earth hour" är meningslöst, trots att jag verkligen i näst intill alla aspekter av livet tänker miljövänligt, så känns "Earth hour" helt meningslös. Tyvärr. Men men om jag ska nämna nåt som inte är meingslöst: "Peak-oil" är däremot inte alls meningslös, däremot rätt skrämmande med vilka konsekvenser det får för allt....

Karin sa...

Hej Anonym,
Gillar att du tänker miljövänligt och engagerar dig i peak-oilproblematiken. Fast jag håller inte med dig om att Earth Hour skulle vara meningslöst. Det är en symbolhandling - en världsomspännande demonstration för handling i klimatfrågan. Att säga vad man tycker, genom att manifestera det på olika sätt kan aldrig vara fel. Oavsett om det är en demonstration på ett torg, att bära en knapp på jackan eller skriva en insändare. Eller släcka lampan en timme samtidigt med många andra.