18 april 2011

Badskumt

Oj, jag har ju missat att den kommit ut nu, boken Badskumt. Gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg av Katarina Johansson.

Boken är beställd :)

Vågar man hoppas på åtminstone lite uppmärksamhet om kemikalierna i alla skönhetsprodukter framöver? Alla totalt onödiga kemikalier, alltså. Jag läste på och lärde mig massor efter mitt första besök hos en kemikaliefri frisör hösten 2009. Det där med mineraloljor, till exempel - att vi smörjer in huden med fossil olja för att det är billigt att producera och det känns bra för stunden. Och att vi tvättar oss med alldeles för starka kemikalietvålar och torkar ut huden. Och sedan färgar vi håret med fullständigt galna kemikalier, som frisörerna tvingas jobba med varenda dag.

Sen spolar vi ut alltihop i avloppet...

Ja, det finns mycket att säga, och jag har redan gjort det. Nu ska jag läsa boken och hoppas att många fler gör det.

Imorgon bitti ska det vara ett inslag och intervju med författaren på P1-morgon, hörde jag.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant bok! Tack för tipset.

I avdelningen: Saker att glädjas åt, kan jag rapportera en glädjande nyhet från Uppsala. Planerna på att börja köra civila lågprisflyg på försvarets flygplats i norra utkanten av Uppsala har stoppats. Länsstyrelsen i Uppsala sa ja till galenskaperna, men Miljödomstolen sa i veckan nej. Tjoho! Förvisso kan Regeringen ändra beslutet, men ändå... En fantastisk delseger för miljö och klimat!!!
http://www.unt.se/startsidan/nej-till-civilflyg-pa--arna-1318109.aspx
/Karolina

Karin sa...

Hej Karolina!
Ja jag läste det. Så skönt när man ser att det tas kloka beslut ibland också :)

Evelina Anna Elisabet Pilkvist sa...

Äntligen en bok som tar upp detta ämne :) Det är läskigt att så många människor inte vet vad deras skönhetsprodukter innehåller. Och att en deo består till största del av aluminium vet man i regel inte heller.
Jag försöker hitta en aluminiumfri deo och ett sulfatfritt schampoo. Men jag tycker inte att de jag testat fungerar så bra. Har du något tips på vad jag skulle kunna prova?
När det gäller deo har jag testat Rosen Serien, Body Shops och Eilas.
Och schampoon har jag bara testat dom som Body Shop har.

Mvh Evelina

Karin sa...

Hej Evelina,
Ja det finns så mycket att hålla reda på att det knappast går.
Jag använder Urtekrams deo, och den är jag nöjd med. Och Dermanords schampo.

Body Shop har jag varit skeptisk emot sedan jag fick reda på att de ägs av stora l'Oréal. Att det är BodyShop-grejer är ingen garanti för att det är kemikaliefritt.

Evelina Anna Elisabet Pilkvist sa...

ok tack för tipsen! Köpte ett schampoo från Urtekram igår.. får se hur det funkar.

Nej precis.. jag har jobbat på Body Shop en hel del och det är långt ifrån kamikaliefritt. Man måste bli bra på att läsa innehållsförteckningar för att hitta de produkter dom har som är ok.. vilket kan vara irriterande.. fast så är det ju med allt.. till och med mat. Man känner sig lurad nästan vad man än köper om man inte kollar innehållet innan man köper varorna.

Mvh Evelina

Body Bazar sa...

Underbar Bok! www.bodybazar.blogspot.com