25 maj 2011

Bästa svaret från Yasuragi Hasseludden!

Hörni, ibland så…

Så här skrev jag till Hasseluddens miljöansvariga igår:

Vi var på konferens hos er den 19-20 maj. I vår bokning hade vi varit tydliga med att vi bl a inte ville ha någon fisk som har rött ljus i WWF:s fiskguide. Ändå serverades sushi med jätteräkor till middagen.
Detta är något som vi blev besvikna på, eftersom vi är noga med att det vi köper ska vara hållbart producerat. Jag pratade med XXX, som skött vår bokning idag, och hon hänvisade till att det blivit en miss i köket.

När jag tittar på er hemsida står det att ni väljer råvaror som inte skadar miljön. Men odlingarna med jätteräkor är ett hänsynslöst utnyttjande. Värdefull mangrovekust förstörs, och ett viktigt ekosystem slås ut enbart för att få kortsiktig vinst. Och lokalbefolkningen förlorar möjligheter att försörja sig. Det är därför de har rött ljus i WWF:s fiskguide och vi väljer att aldrig köpa dem.

Det jag funderar på är hur ni som har en så tydlig miljöprofil kan välja att servera jätteräkor till era gäster? Är det något som ni överväger att sluta med?
Idag ringde restaurangchefen upp mig.

- Jag kan glädja dig med att vi från och med i morgon helt och hållet slutar att servera jätteräkor på Hasseludden.

Wow! Vilken fantastisk nyhet! :)

Nu inbillar jag mig inte att det var enbart mitt mejl som fick den stora japanska konferens- och spa-anläggningen att sluta servera jätteräkor. De hade givetvis redan funderat på det. Men det var vårt krav som fick dem att ta beslutet till slut. Snacka om att vara lyhörd för sina kunder!

Vi snackade också lite om att det kommer att innebära att en del gäster blir besvikna för att det inte finns jätteräkor. Men vi trodde båda att om man bara är tydlig med motivet att inte ha jätteräkor, så kommer restaurangen att vinna i trovärdighet. Alla rätt!

Jag får konsumentmakt-hybris och tror plötsligt att det går att förändra världen.

Och om du vill ha en skön spa-weekend rekommenderar jag varmt Yasuragi Hasseludden. De har fantastisk friterad tofu och en underbar badanläggning.

5 kommentarer:

Marit sa...

Fantastiskt! Jag tror stenhårt på konsumentmakt. Vi måste bli bättre på att säga vad vi faktiskt tycker. Då kan vi förändra.

Jenny Wanselius sa...

Heja dig Karin! Det är så viktigt att tala om vad vi vill. För att konsumentmakten skall fungera så måste den höras.

Emelie sa...

Åh vad skönt att läsa, skönt att nåt går framåt. Ibland blir man så trött i sitt engagemang.

Anonym sa...

Bra jobbat!

Henrik sa...

Hej,
Jag blir glad av att läsa om det du gör och att du orkar fortsätta!