26 maj 2011

Staden frågar cyklisterna

Igår fick alla cyklister sådana där påsar igen. Ibland står de vid Slussen och delar under glada tillrop ut små presentpåsar med något ätbart och lite info från Stockholms stad och några sponsorer. Trevligt.

Den här gången uppmanade staden till att få in info om höga kanter som är dåliga för cyklister. Man ska helt enkelt rapportera var det är dåligt, och samtidigt deltar man i en tävling med fina priser. Bra idé. På min väg till jobbet har jag inga kanter, men någon annan kanske vet? Här kan du anmäla kanten och delta i tävlingen.

Sedan har de en enkät som de vill att Stockholms cyklister ska fylla i. Man kan vinna presentkort om man gör det. Den fyllde jag i och passade på att ännu en gång påpeka hur dumt det är att det finns platser som är helt hopplösa (t ex mitt jobb) att komma till utan att cykla mot enkelriktat. Det borde lösas på något sätt, t ex genom motriktade cykelkörfält.

Jag försökte diskutera det här med staden förra året, men jag kom inte så långt och gav upp. Kanske borde göra ett nytt försök?

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, gör ett nytt försök! Beundrar dig som kämpar för miljön, fortsätt med det och inspirera fler att göra det. Du inspirerar mig!