30 maj 2011

Vill återvinna matavfallet

Kommer just från ett samrådsmöte med hyresvärden Stockholmshem. Som ledamot i lokala hyresgästföreningen har jag förmånen att få gå på sådana möten. Samrådsmötena går ut på att snacka om vad som är på gång i kvarteret och vi framför synpunkter från hyresgästerna om vad vi vill förbättra.

Jag tog tillfället i akt att framföra ett krav på att införa källsortering av matavfall. Det har vi ännu inte i vårt fina återvinningsrum. Förvaltaren tog vår önskan till protokollet, och nu är det bara att hålla i och tjata så det inte tar för lång tid.

Det känns verkligen som om stadens eget bostadsbolag borde ligga i framkant med återvinning av hushållens matavfall.

För den som ännu inte känner till det - från och med i år har Stockholms stad börjat med insamling av hushållens matavfall för att kunna framställa biogas. Har du egen fastighet är det bara att anmäla, bor du i flerbostadshus måste värden/föreningen beställa hämtning.

3 kommentarer:

My sa...

Trisst. Har du provat följande restauranger i Stockholm, hittade dem i en vegoguide? Ska väl finnas vegetarisk mat och de är kanske inte främmande för veganmat tänker jag.

Örtagården, Södermanna vegetarisk, Hermans, Govindas, Seyhmus, Malaysia, Organic Green, Martins Gröna, Hermitage, Kokyo, Lemuria Hälsa & Skönhet...

Karin sa...

Tack för tipsen!
Jo jag har koll på de flesta av dem. Martins gröna ligger precis vid mitt jobb och gör helt fantastisk mat!

My sa...

Åå, jag är inte alls avis på utbudet :p