5 juni 2011

Ännu ett mejl

Jag fortsätter att trakassera Stockholms krogar med mejl efter mina besök. Jag får alltid trevliga svar. Här är mitt senaste till Pontus by the Sea:

Hej,Jag var med vännerna på Pontus by the Sea i kväll. När jag bokade bord i förmiddags frågade jag om ni kunde ordna mat till två veganer i sällskapet. Jag fick besked om att det inte skulle vara några problem, det var bara att säga till när vi beställer mat.
Fast när vi väl skulle beställa, så fick vi reda på att det inte gick att ordna en så svår beställning. Vi fick nöja oss med det lakto-/ovo-vegetariska ni har på menyn.
Självklart blev vi besvikna, eftersom vi sett fram emot en trevlig kväll med god mat. Eftersom vi var fler i sällskapet som äter enligt den vanliga kött- och fisknormen, så blev det inte av att gå därifrån, utan vi åt mat med grädde och ost.

Jag tänker att ni är en stor restaurang med skickliga kockar och stora resurser och gäster som är beredda att betala vad det kostar. Jag undrar om ni funderar på hur ni skulle kunna bli mer tillmötesgående för gäster som inte vill ha kött eller fisk och för det växande antalet som också avstår mjölk och ägg? 
Framför allt tänker jag på er enda huvudrätt utan kött eller fisk. Det är en rätt helt utan proteiner, man får äta sig mätt på fett och kolhydrater. Grönsakerna är goda, men varför är det inga baljväxter, eller kanske god tofu, valnötsbiffar, tzay eller något annat proteinrikt, som gör att det blir en komplett måltid? Och att ni över huvud taget gör det möjligt att ordna mat utan kött, fisk, mjölk och ägg. 
Jättetrevlig restaurang annars :) 
Bästa hälsningarKarin

Och det trevliga svaret:

Hej Karin,
Det var verkligen tråkigt att höra att vi inte kunde tillgodose era behov vid ert besök hos oss. Självklart borde vi har klarat av att göra något trevligt till er.
Och tack för tipset gällande proteinrik mat, ska direkt ta en diskussion med vår köksmästare. 
Med vänlig hälsning,Restaurangchefen

Alltid sår det något frö någonstans, tänker jag. Det är kul att skriva och säga vad man tycker.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jättebra att du ställer krav på krogarna! Du gör det på ett trevligt och konstruktivt sätt. Många klagar bara för sina vänner men gör sen inget åt saken.

Bra, fortsätt så, och tack för en bra och inspirerande blogg!