26 juni 2011

Den kluvna sparrisen

Det där med veganmat på restauranger. Jag vet att jag kanske har skrivit lite väl mycket om det på sistone, men jag kände ändå att dagens restaurangmåltid förtjänar en plats i hall of fame.

Vi gjorde en utflykt till Mariefred och en lunch på Gripsholms värdshus. Vi hade hunden med, så det blev uteserveringen på restaurangens bakficka - jättetrevligt. De hade inget alls utan kött eller fisk på menyn, men det skulle inte vara några problem att fixa en vegetarisk rätt utan mjölk och ägg.

Jorå…


Lägg märke till den konstnärliga användningen av en sparris. Den är kluven på längden och skuren på tvären. 135 kr/tallrik.

Det var jättegott. När vi ätit upp bad vi att få in en korg med bröd, eftersom vi inte blev så mätta. Då fick vi faktiskt lite påfyllning med sparris. Och så tog vi varsin tallrik ljuvliga jordgubbar till efterrätt, så vi var inte hungriga när vi gick därifrån.

Jag skickar mitt standardmejl om proteiner i veganmat till dem, så får vi se om de snappar upp något.

Det är väl inte konstigt om den allmänna uppfattningen är att man inte blir mätt på veganmat, om kockarna på de bästa krogarna tror att vi bara äter lite grönsaker?

Ikväll blir det pasta. Med avocado-/mango chutneyröra och rökt tofu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja det är otroligt att det ska vara så svårt att vara vegan och få njuta av mat på restaurangerna. Bra engagemang hos dig, beundrar det. Blev nyfiken på receptet på kvällens pasta? Kram Annika