21 juni 2011

Mina östersjölöften

Nu har jag också angivit mina löften för Östersjön. Tack My på Grön handling för tipset!

WWF kampanjar och tycker att man ska avge minst tre livsstilslöften för friskare Östersjön. Bara att kryssa i.

Jag håller med My om att det inte är okomplicerat det där med kemiska ämnen, mediciner och färgrester i avloppet. För även om jag självklart inte slänger mediciner i toan, så är det ju där de hamnar till slut ändå efter att jag har ätit dem. Och visst är det både aspartam och annat otrevligt i de där Sodastream-smakerna vi använder. Men jag antar att det inte var sådant de menade, så jag lovade glatt allting, utom det där med att förbättra avloppet, som jag inte riktigt kan påverka.

Fisk- och köttgrejerna lovade jag också, även om det blev lite knasigt formulerat. Nej, jag kan inte lova att köpa grönlistad eller miljömärkt fisk, eftersom jag inte köper någon fisk alls. Likadant med köttet, kan ju inte gärna äta mindre än jag redan gör, men ändå...

Här är kampanjen. Vad kan du lova?

2 kommentarer:

malin sa...

som du sa: lite märkliga formuleringar. Jag är båtägare och det fanns inget kvar för mig att kryssa i. Känns konstigt att kryssa i att man ska sluta också eftersom då känns det ju som jag har en tvåtaktsmotor och tömmer toa-avfallet i havet idag.

Cinna sa...

Tack för tipset. Nu har jag också avgivit Östersjölöften. Håller med om att det ofta blir lite knasigt när man ska fylla i såna här grejer men det är väl inte så lätt att skriva alternativ som passar alla. Gillar din blogg.