10 augusti 2011

Guldfisken, forts.

När jag lade ut mitt förra inlägg om guldfisken var jag faktiskt lite orolig att jag skulle få beska kommentarer. Att ni skulle tycka att jag gått för långt när jag ägnar tid åt att bry mig om en akvariefisk.

Men tack snälla för uppmuntrande kommentarer och alla som tyckte att det var bra sagt. Det värmer.

Jag mejlade också ett frustrerat mejl till Jordbruksverket och till Djurens Rätt. Jag frågade om det fanns något jag kan göra. För en anmälan till Länsstyrelsen var väl ändå ingen idé?

Jordbruksverkets svar:
"Jag tycker visst att du ska vända dig till djurskyddskontrollanterna på Länsstyrelsen. Att ha fiskar på en offentlig plats som en restaurang är det samma som offentlig förevisning dvs. djurpark. Minsta volym är då 40 liter. De behöver inget djurparkstillstånd men måste hålla fiskarna enligt reglerna för djurparker. Restaurangens svar visar ju med tydlighet att de själva inte känner till reglerna."
Djurens Rätt svarade med ett fantastiskt engagemang! De blev väldigt upprörda över bemötandet och cynismen i restaurangens svar, och hjälper till att anmäla till Länsstyrelsen. Så nu får vi se.

Fint ändå att så många vill att det ska vara rätt. Vad som kommer att hända med fisken är självklart svårt att förutspå. Men när människor på ett cyniskt sätt ägnar sig åt djurplågeri, tycker åtminstone jag att det ska få konsekvenser.

3 kommentarer:

Maria sa...

Väl rutet!!! Fortsätt så. Du är min djurrättshjälte<3

Karin sa...

Tack!!
:)

Anonym sa...

Bra att du får med även de stora organisationerna. /Annika