15 augusti 2011

Jobba jobba

Det är rätt galet på mitt jobb just nu. Jag jobbar på kommunikationsavdelningen på en stor organisation som kommer att byta namn, grafisk profil och webbplats om drygt två veckor. Samtidigt som det är helsnurrigt, så är det kul att få vara med om. Jag tror det blir bra.

Men jag måste erkänna att miljösamordnandet fått stryka lite på foten den här våren och sommaren. (För nya läsare är jag alltså miljösamordnare som en liten del av min tjänst, mesta delen är jag informatör.) Men idag kom en välbehövlig påminnelse från företaget som hjälper oss med miljödiplomeringen, att det är dags att boka in en revision i slutet av september.

Så jag bestämde mig för att ta två timmar från skapandet av nya webbplasen, och sätta mig och gå igenom miljöhandlingsplanen. Det var ett tag sedan, och jag hade lite ont i magen att jag skulle missat något viktigt.

Men det går ju finfint, verkar det som. Varje punkt i handlingsplanen har en ansvarig, och en snabb koll med alla berörda visade att det allra mesta var klart eller på gång. Gött!

På de två och ett halvt åren som vi jobbat strukturerat med miljön har det hänt så otroligt mycket, och det märks verkligen en medvetenhet och stolthet bland anställda. Kanske inte alla hela tiden, men det finns inte på kartan att någon skulle ifrågasätta vad vi håller på med och varför.

För tre år sedan hade vi inte ens en miljöpolicy.

Inga kommentarer: