25 augusti 2011

Kolla skorna!

Nästa fredag är jag bjuden på finbaluns. Jubileumsfest med jobbet, minsann. Samtidigt ska vi byta namn på hela organisationen. Helt otroligt att det bara är en vecka kvar - vi har jobbat som galningar, och nu kör vi rakt in i kaklet. Puh!

Och så till väsentligheterna.

Jag är ingen modebloggare, men… Fatta vilka skor jag har köpt till festen! Min skogarderob är annars väldigt blygsam. Jag gissar att jag har växlat mellan ett par, tre olika festskor sedan nittonhundratalet. Lite feg och alldeles för praktiskt lagd för att ge mig på riktigt högklackat.

Festklänningen har hängt i garderoben, också sedan nittonhundratalet, så den var redan fixad. Och jag hade bestämt mig - jag ska ha balla skor på festen nästa fredag. Måste våga.

My precious...
Titta vad jag hittade! På Green Laces, en liten butik på Bondegatan, stod det sista paret och väntade på mig, precis i min storlek. Herregud vad fina!

Och det fanns mycket mer fina skor. Inget läder i hela butiken och ett löfte om att skorna var tillverkade under schysta förhållanden, både för miljö och människor. Dyra skor, tycker säkert många. Ja, visst är det dyrare än i dussinbutikerna. Men det är som med den ekologiska maten - det är inte de schysta grejerna som är för dyra, det är de oschysta som är för billiga.

Respekt till alla som vågar starta företag och sälja snälla saker, trots den närapå hopplösa konkurrensen från det som bara ska vara billigt, billigt.

Nu har jag en vecka och en dag på mig att lära mig gå...

Inga kommentarer: