11 augusti 2011

Skörd

Kom precis hem från odlingslotten. Nu är bästa tiden. Det har regnat ordentligt så man slipper vattna. Ogräset är inte alls lika aggressivt som i början av sommaren och varje gång går man hem med fina dyrgripar.

Idag tog jag hem plocksallad för de närmsta dagarna, en näve körsbärstomater och de sista underbara gulbetorna. Och så squash, förstås. Vi har två präktiga plantor, som får glädjefnatt varje gång de får vatten. Och efter den här rotblötan kunde jag ta hem några finfina frukter.

Min man har nån konstig hangup på att han inte gillar squash, så min plan är att göra riktigt bra mat utan att han fattar vad det är. Jag menar, vem kan bli ledsen av squashplättar, typ de här (fast med No Egg). Eller vad tror ni om den här soppan med stekt tofu och kantareller? Vegetarisk moussaka har jag också planer på.

Inga kommentarer: