9 september 2011

Bistro-önskan skickad till SJ

Måste puffa för det nya vego-webbmagasinet Pinto.

Idag hade de en liten intervju med SJ om deras vegetariska utbud i bistron. Skönt att få en spark i baken att sätta sig ner och mejla det jag tänkt länge.

Så här skrev jag till SJ:s kundombudsman:

Hej,
Jag tycker det är synd att det inte finns bättre vegetarisk mat på tågen. Alltså minst någon vegetarisk rätt som man kan äta även om man inte vill ha ägg eller mjölk. Det brukar ju finnas något lakto-/ovovegetariskt, men det finns vad jag vet ingen lag på att den vegetariska rätten måste vara full av ost och smör. Om ni vill göra mackor, varför inte använda mjölkfritt margarin och pålägg? T ex hummus eller tofu eller någon sojamjukost eller seitan eller någon annan av alla goda helvegetariska produkter som finns.

Ni behöver inte marknadsföra rätten som vegansk eller ens vegetarisk om ni är rädda att folk ska vara skeptiska. Skriv bara vad det är: Vem blir inte sugen på mackor med rökt tofu, avocado, eller hummus eller Pasta med pesto (utan parmesan) och grönsaker... Våga testa!

Med vänlig hälsning Karin

Skriv du också!

4 kommentarer:

Karma sa...

Bra skrivet! Detta har retat mig länge så inspirerad av dig så skrev jag oxå några rader till SJ

Kommentar
Hej! Jag vill bara komma med en liten undran och ett önskemål. Varför finns det inget helvegatariskt alternativ i café vagnen, alltså fritt från animaliskt,ägg & mjölkprodukter! Det finns ju jätte många som föredrar detta numera i vårt land och i världen, av många anledningar. Det finns ju många alternativ idag som oxå icke vegetarianer föredrar av hälsoskäl som tofu, avocado, falafel, hoummus, baba ganosh etc Det är bara fantasin som sätter begränsningar. Vi är många som skulle uppskatta detta, särskilt då tågen blir försenade och det absolut inte finns något ätbart att tillgå, vilket gör resan helt outhärlig! Tack på förhand, Karmapriya Jessica Muschött

Karma sa...

Och oavsett om man är vegan eller vegetarian så borde 11 E nummer i en smörgås,som dessutom är inpackat i plast,blinka varningslampa? Usch #SJ!

Anonym sa...

Jag håller med! Vill oxå ha vegetariskt!!
/Jennyfer på Vip Dogs.
ps. bra blogg!!!!!!!!
vill oxå kunna sortera matavfall!!!!!!!! var på körskola i falun i sommras och ALLT sorteras. allt.

Karin sa...

Tack Jennyfer!
Ja, Stockholm ligger verkligen sorgligt efter många andra kommuner när det gäller återvinning.