18 september 2011

Kom igen, SJ - bättre mat nu!


Tåg är miljövänliga, men det
är hopplöst att få miljövänlig mat
när man reser...

Det där med maten på tåg är egentligen för sorgligt. Jag mejlade ju SJ:s kundtjänst för någon vecka sedan, apropå intervjun i Pinto magasin där pressinformatören var orolig för att maten inte skulle smaka något om den inte innehöll mat från djur. (Jo han sa så!) Jag vet att fler också mejlat. Jag har inte fått något svar från SJ.

Idag åkte jag tåg - har varit hemma hos mamma i Skövde. I bistron tog jag en kopp kaffe och en delicatoboll, och passade på att fråga om de hade någon vegetarisk mat utan mjölk/ägg. Nej, för det första var all vegomat slut, och någon veganrätt serverar de aldrig. Det visste vi ju redan.

Hörni, är det inte dags för kampanj?

Jag har bestämt mig för att vid varje tågresa, gå till bistron och fråga efter vegetarisk mat utan mjölk och ägg. Jag vet ju att det inte finns, men borde inte tjatfaktorn bli rätt hög om vi är många som gör det varje resa? Även om du inte äter veganskt till vardags, vore det inte fräscht om ett såpass miljöprofilerat företag som SJ kunde se miljövinsten med att folk äter mindre kött (och mjölk). EN rätt som både veganer och laktosintoleranta kan äta?

Är du med? 
1. Mejla SJ:s kundombudsman och fråga efter bättre vegomat
2. Gå till bistron varje tågresa och fråga efter vegomat utan ägg och mjölk.

Let's do it!

5 kommentarer:

Sarah sa...

Sagt och gjort!

Fredrick Larsson sa...

För all del, köttfritt. Men inte i tron om att kött är sämre för miljön än vad vegomat är.

Oleg sa...

Jag ska bojkotta SJ från och med nu och åka bara med Veolia eller Swebus istället.

Karin sa...

Sarah: Gött!

Fredrick: För min del är det kanon om man äter mindre kött i vilken tro som helst. Jag är själv övertygad om köttets större miljö- och klimatpåverkan jämfört med vegetarisk mat. Som av en händelse lade Naturskyddsföreningen upp den här frågan idag på sin blogg: http://blogg.naturskyddsforeningen.se/redaktionen/2011/09/19/lasarfraga-vilket-ar-bast-narproducerat-eller-inte-narproducerat-vegetariskt-eller-kott/

Oleg: Nää, alltså tåg är ju bra! det är ju maten på tågen som måste bli bättre. Vad jag vet serverar de ingen mat alls på bussarna.

Baladali Andreas sa...

Bra där Ryssen, åk Veolia som inte heller har vegan mat eller stöd förbrukning av olja som regenereras och är bättre för miljön istället...eller...