20 september 2011

Miljöutbildning


Idag körde vi ett till utbildningspass i grundläggande miljökunskap för kollegerna på mitt jobb. Att alla ska få de där tre utbildningstimmarna ingår i vår miljödiplomering. Men att få hela personalstyrkan utbildad har visat sig vara lite av ett sisyfosarbete. Nyanställningar, sena återbud och en del som inte tycker att de hinner gör att jag inte tror att det är möjligt med hundra procent av våra över 200 anställda utbildade. Men i år har vi betat av ett stort gäng i alla fall.

En extern utbildare håller i utbildningen, men jag som miljösamordnare får också ha ett pass om hur vi jobbar och hur miljödiplomeringen fungerar. Jag älskar de där passen. Det är rätt gött att få ägna en halvtimme åt att räkna upp allt vi gjort för miljön under de här tre åren vi hållit på. All energianvändning vi minskat, hur vi blivit mer medvetna om vad vi köper och hur vi reser. Återvinningen av sopor. Klimatkompensation. Och min favorit - vad vi bjuder på för mat på våra konferenser och utbildningar. 

Ja, en bra miljödag på jobbet, helt enkelt. Och snart är det dags att ta tag i nya miljömål för 2012. Spännande.

Men först kurera en äcklig förkylning som jag trodde att jag var av med. Då blev jag sämre med feber och snor. Tack för det, dårå.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Måste bara få berätta en rolig nyhet, som inte har med utbildning att göra utan med scampi-mailande, som är min specialitet. :)

Nästa helg ska jag åka till barndomens Umeå. En middag på en trevlig tapasrestaurang är inplanerat. Lusläste menyn för några veckor sen, och ja, scampi fanns. Så skulle jag i veckan äntligen komma mig för att maila lite synpunkter, inför mitt kommande besök. Döm om min förvåning när jag såg nya höstmenyn utan scampi, och nyheten på hemsidan att de efter sökning med ljus och lykta efter "bra" scampi, och inte hittat några, bestämt sig för att sluta helt med scampi. Hurra! Mitt synpunktsmail blev istället ett lovordande mail som tackade för det goda initiativet! Så roligt att upptäcka en sån sak. :) Så jag blir bara mer peppad att fortsätta anti-scampi-kampanjen. Det går att förändra.

Trevlig fredag!
Karolina

Karin sa...

Du är grym, Karolina! Visst är det en kick när man märker att det går?

Anonym sa...

Hej Karin! Jag jobbar på en myndighet med ungefär 500 anställda och sitter med i den grupp som jobbar med det interna miljöarbetet, men tycker det är ganska tunggrott...

Jag blev inspirerad av att läsa ditt inlägg och skulle vilja veta lite mer utförligt hur ni jobbar och vilka konkreta mål ni har. Kanske har ngt detta sammafattat i ngt bra dokument du skulle kunna maila till mig?

Tack för en jätteinspererande blogg vill jag också passa på att säga!

Karin sa...

Hej,
Absolut, visst har jag det. Mejla mig på karinsmiljoblogg [at] gmail.com så kan vi snacka vidare och kanske utbyta lite erfarenheter :)