18 oktober 2011

Köttfri måndagslunch


Det har varit en hel del surr om köttfri måndag på sistone. Nordic Light Hotel och Malmö Aviation har infört det, och det snackas både här och där om att införa det på skolor och andra offentliga matsalar. Och Jonas Paulsson på Köttfri måndag blev nyss årets miljöhjälte i Min planets omröstning :)

Jag vill ju inte vara sämre och har högtflygande planer på köttfri måndag bland kollegerna på jobbet. 

Nu är det ju inget man kan ta ett ledningsbeslut på, eftersom vi varken har personalrestaurang eller mandat att säga åt någon vad de ska äta för sina egna pengar på sin lediga lunchtimme. Det är frivilligt som gäller alltså. Och för att knyta det till jobbet, så begränsar vi det hela till lunchen. Köttfri måndagslunch!

Vår plan i miljögruppen är att bjuda in alla kolleger som vill vara med att helt enkelt lova att äta vego till lunch alla måndagar. Så länge man är med i "klubben" skippar man kött och fisk på måndagslunchen. 

Ärligt talat har jag ingen aning om vilket genomslag det kommer att få, men det är väl värt att testa. Och vi har ju krattat rätt bra genom vårt beslut förra året att en måltid ska vara vego för alla på våra utbildningar och konferenser. 

Planen är att någon måndag framöver ha en kickoff-lunch och försöka få med så många som möjligt på tåget. Kanske utlysa någon tävling mellan avdelningarna fram i vår också, sånt är vi lite svaga för. 

Vad tror ni? Kan det funka?

2 kommentarer:

Nina sa...

Våga och vinn. Heja Karin!

Henrik/enbättrevärld.nu sa...

Pepp till er! Bra initiativ :)