23 oktober 2011

Söders bästa indier - RIS


Kommer precis från en mysig söndagsmiddag med maken. Vi var på vår allra närmsta indier, RIS. Förutom att maten är fantastisk och att de fullständigt fattar grejen när man ber om veganskt, så kom de med ännu en överraskning idag. Helt utan att vi fört det på tal berättade ägaren om deras nya menyer och hur restaurangen jobbar för att använda mer ekologiska råvaror. Grönsakerna är redan ekologiska, berättade han (förutom lök och vitlök, som tydligen var svårt), men nu ville de också erbjuda ekologiskt kött. Han berättade att han varit i kontakt med många gårdar, men att det inte är helt lätt att få tag på ekokött till en restaurang. Han man inte eget utrymme för styckning blir det t ex mer komplicerat.

Well well, även om vi inte äter kött, så gillar jag verkligen detta och hoppas att det kommer att gå bra för dem. De kommer alltså ha två varianter på köttmenyn - konventionellt kött och så ekologiskt, som är lite dyrare. Hoppas hoppas hoppas att alla som inte kan tänka sig att äta vego beställer det dyrare köttet. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att få ett bra tips på restaurang. Jag kollade in menyn och blev förvånad över att finna scampi. Finns det scampi som är miljövänlig?
För övrigt i min snabbkoll på menyn så verkar det väldigt gott och mycket att välja på även om man inte äter kött.

Karin sa...

Hej,
Bra synpunkt. Du har alldeles rätt i att de serverar scampi, och jag borde ha reserverat mig över det innan jag öste lovord över restaurangen. Självklart är det alltid minuspoäng för scampi.

Jag ska fråga dem om det nästa gång jag går dit.