6 november 2011

+6 %


Vi ökade alltså våra koldioxidutsläpp under 2010. 6 procent i hela världen. Sveriges utsläpp ökade också med 6 procent förra året. 

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska säga...

Har vi inte fått lära oss att vi är så himla bra här i Sverige? Det är ju alla de där kineserna och indierna och amerikanerna som är klimatbovar, inte vi duktiga svenskar. Väl? 

Okej. Det vi gjort hittills hjälpte inte. Hatten av för alla som gör sitt bästa för att minska sin klimatpåverkan, men utan rätt politiska styrmedel räcker det inte till. Det måste bli dyrare att släppa ut växthusgaser. Dyrare att flyga. Dyrare att äta kött. Lönsammare att producera egen el. Säkrare att cykla. Smidigare att åka kollektivt. Snabbare tåg som kommer i tid.

Och så skiter vi i förbifarten, va?

2 kommentarer:

Marit sa...

Nog blir man trött alltid. Jag känner mig så otroligt irriterad och frustrerad när jag tänker på vad vi har att vänta i framtiden. Jag är ung, jag vill utbilda mig, jag vill jobba med att förändra, jag vill se mina barn växa upp, jag vill njuta av jorden och allt vad vackert den innebär. Jag blir så otroligt arg när jag jag tänker på att vi fuckat upp och att världen som jag känner den inte kommer att finnas kvar snart. Och Anders säljer utsläppsrätterna för att kunna sänka skatterna för sveriges mest välmående. Det gör mig illamående.

My sa...

Det är bra Karin, skrik i. Tystnaden kring klimatförändringarna skrämmer verkligen.