27 november 2011

En matkasse till dörren


Tack för maten, Gröna kassen!
Kan det där med matkasse vara något? Det känns som det återstår att se. Idag fick vi den allra första matkassen levererad av Gröna kassen. Mums!

Nu sitter jag här mätt och belåten efter första kassemiddagen och kan bara säga att det var supergott. En fullkornspasta med en riktigt matig tofu- och champinjonröra och en god tomatsallad till det. Råvarorna är fräscha och ekologiska, och recepten ger nya ideer om bra mat jag inte skulle kommit på att göra annars. Kassen innehåller ingredienser till tre måltider för fyra personer.

Fast i längden undrar jag om det är en så bra idé för just oss. Man kan bara köpa kassar anpassade för fyra personer, och vi är bara två människor i familjen. Dagens pastasås kan man säkert frysa in, men de andra rätterna i kassen funkar inte. Jag har i och för sig inga problem att äta samma sak två dagar i rad, men jag är inte van att äta så bastanta middagar på vardagarna. Jag äter en ordentlig lunch och lagar något lättare på kvällen. På vintern blir det mycket soppa och smörgås. En linsgryta är aldrig fel heller. 

Ja vi får se... Jag Jag har bokat en kasse till om två veckor. Sedan kanske vi bestämmer oss för en kasse någon gång ibland för att fylla på med matinspiration. Vilket man självklart inte behöver köpa en dyr matkasse för att få, och vi har tid att handla också. För mig är kassen mer en guldkant i vardagen än en lösning på något slags livspusselproblem. 

Som sagt, vi får se.

För den som kanske funderar på att testa hur det är att laga veganskt utan att för den skull göra det jämt, kan jag tänka mig att Gröna kassen lite då och då skulle vara super!

--------------------
PS. Rösta på min blogg i tävlingen om Sveriges bästa gröna blogg! Man kan rösta en gång om dagen.

Inga kommentarer: