15 november 2011

Snart julbord - dags att köpa ål!


Apropå jul, förresten. Fortare än du hunnit blinka är det julbordsdags. Hjälp vad tiden går!

Är det inte hög tid att börja köpa ål lagom till julborden? Och då menar jag mycket ål. Om jag fick bestämma köpte vi allihop, så att inte en enda fantastisk ål skulle kunna dödas och rökas och skivas upp på ett julbord som redan dignar av alldeles för mycket kött och fisk. 

Blotta tanken på att gå till ett julbord där det serveras utrotningshotade djur… :(

Nej, nu dammar vi av Naturskyddsföreningens kampanj Rädda ålen. Vi köper ålfiskarnas fiskerättigheter, så lovar de att helt enkelt låta dem vara kvar i havet. En fiskerätt med en räddad ål kostar 100 kronor. Köp nu!

Rädda en ål

*hint* julklappstips

1 kommentar:

jessica sa...

Hejsan! Jag vill tipsa dig om ett julklappstips. Jag har ett litet företag som i motvind tillverkar något så ovanligt som miljövänliga hundbäddar. Hjälp mig att erbjuda hundägare ett alternativ till allt importerat skräp från Kina. Tyvärr vill många hundägare inte ens tänka på vad som händer många hundar i just det landet..Jag använder de finaste material du kan tänka dig, miljömärkta tyger och madrass i riktig naturlatexskum (som folk med gott om pengar har bla i sina bäddmadrasser. Kolla in min hemsida och maila om du vill ha mer information, bilder osv. Med vänlig hälsning Jessica
www.ekofabriken.se
info@ekofabriken.se